Vind de beste vloerwerken expert in Vorst (Brussel)

Kom gemakkelijk en snel in contact met vloerwerken experts uit Vorst (Brussel) en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Vloerwerken experts Vorst (Brussel)

Top 10 vloerwerken experts in Vorst (Brussel)

Compleet overzicht van alle vloerwerken experts in Vorst (Brussel) en omgeving

Nu gratis vergelijken! "Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!"

Vloerder Vorst (Brussel) gezocht?

In Vorst (Brussel) zijn 10 vloerwerken experts beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle vloerders uit Vorst (Brussel) en omgeving. Iedere vakman in vloerwerken heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Op Vloerwerkengids.be vind je altijd een geschikte vakman voor jouw vloerwerken. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis vloerders uit deze gids.

Over Vorst (Brussel)

Vorst (Brussel) is een plaats in de provincie Brussel en telt in totaal 56008 inwoners, verdeeld over 26828 huishoudens. Per 26828 huishoudens is er 1 vloerder beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 10 vloerwerken experts in Vorst (Brussel) en omgeving

Vergelijk vloerders en bespaar op de kosten!

vloerwerken

Vind snel een geschikte vloerder in Vorst (Brussel)

Met een nieuwe vloer geef je je woning een geheel nieuw uiterlijk. Ga voor een mooie parketvloer, een strakke tegelvloer of een naadloze gietvloer. Met een vakkundige vloerder uit Vorst (Brussel) krijg je altijd een prachtige vloer waar je lang van geniet.

Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden van vloerwerken en wat vloerders kosten. Ben je op zoek naar een vakkundige vloerspecialist uit de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken vind je altijd de vloerder met de beste kwaliteit voor de laagste prijs!


Vloerder gezocht?

Vind eenvoudig en snel een vloerder! Er is altijd een ervaren specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar tot 40%

Vergelijk de gratis offertes. U bespaart op de kosten door te vergelijken en betaal zo niet te veel!


vloerder

Wat doet een vloerder?

De werkzaamheden van een vloerder bestaan uit veel meer dan alleen het leggen van bijvoorbeeld een laminaatvloer. Ook voor het plaatsen van een geschikte ondervloer en het geven van deskundig en persoonlijk advies ben je bij een vloerspecialist aan het juiste adres.

Wat zijn de taken van een vloerder uit Vorst (Brussel)?

1. Advisering
Omdat er zoveel verschillende soorten vloeren zijn, is het soms lastig kiezen wat voor jou de beste keuze is. Daarnaast is de keuze voor de beste vloer afhankelijk van je situatie. Een gietvloer kan bijvoorbeeld alleen op een zeer egale ondervloer gelegd worden. En een parketvloer is niet zomaar geschikt voor vloerverwarming. Een vakman heeft ervaring met alle vloersoorten en geef je graat deskundig advies.

2. Voorbereiden ondergrond
De ondergrond vormt de basis van je vloer. Het is belangrijk dat de ondergrond egaal is. Soms is het nodig om chapewerken te laten uitvoeren. Dat geldt ook voor wanneer je vloerverwarming wilt. Daarnaast is het mogelijk om je vloer extra te laten isoleren. Daarmee bespaar je ieder jaar op je energierekening!

3. Vloer leggen
Een vloerder legt iedere vloersoort op vakkundige wijze. Vloerders hebben met alle soorten vloeren ervaring, zoals gietvloeren, parketvloeren, tegelvloeren of laminaatvloeren. Een nieuwe vloer is snel gelegd door een expert.

4. Afwerken van de vloerwerken
Met een mooie afwerking geef je je vloer de finishing touch. Je kan plinten laten plaatsen of overgangsprofielen. Ook voor het onderhouden van vloeren schakel je een vloerder uit Vorst (Brussel) in. Met goed onderhoud verleng je de levensduur van je nieuwe vloer.


Interesse in vloerwerken?

Vind snel een betaalbare vloerder uit Vorst (Brussel)!
Gratis offertes vergelijken!


Wat kost een vloerder?

De prijs van een vloerder wordt vaak per m² berekend en is afhankelijk van de werkzaamheden. Zo kost het leggen van parket gemiddeld €20,- tot €50,- per m². Wil je liever laminaat laten leggen? Dan moet je rekening houden met arbeidskosten van ongeveer €15,- tot €30,- per m².

Wat is de prijs van een tegelzetter uit Vorst (Brussel)?

Het leggen van een tegelvloer laat je doen voor een prijs van €30,- tot €50,- per m². Naast deze arbeidskosten moet je ook rekening houden met materiaalkosten. Voor vloertegels liggen deze op gemiddeld €32,- tot €85,- per m². Daarmee komt de totaalprijs voor een tegelvloer op gemiddeld €65,- tot €130,-.

In de volgende prijstabel vind je meer richtprijzen van vloerwerken. Op zoek naar de exacte prijzen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Vloerder prijs per uur

Naast een prijs per m², of een vaste totaalprijs, rekenen vloerders ook wel een uurtarief. Een vloerder uit Vorst (Brussel) kost ongeveer €20,- tot €50,- per uur. Omdat de prijzen van vloerders nogal uiteen kunnen lopen, is het altijd verstandig om offertes te vergelijken voordat je een vakman inschakelt.

Vloerder prijs per m² 2024

Vloerwerken Gemiddelde prijs per m²*
Arbeid
Tegels leggen (standaard tegels) €30,- tot €40,-
Tegels leggen (hogere moeilijkheidsgraaf, zoals mozaïek) €45,- tot €50,-
Parket leggen €20,- tot €50,-
Laminaat leggen €15,- tot €30,-
Materiaal
Gemiddelde kostprijs voor tegels €15,- tot €60,-
Materiaalkosten (lijm, voegsel, verplaatsing, etc) €18,- tot €25,-
Totaalprijs bij tegels €65,- tot €130,- per m²

* Let op: dit zijn de gemiddelde kosten voor vloerwerken, die sterk per vakman verschillen. Benieuwd naar de exacte totaalprijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

vloerenlegger

Om welke vloerwerken in Vorst (Brussel) gaat het?

Je schakelt vloerexperts in voor allerlei verschillende vloer en tegelwerken in Vorst (Brussel). Hieronder lees je alles over de verschillende opties die je hebt wanneer je chape en vloerwerken laat uitvoeren.

 • Chapewerken. De cementen ondervloer van je woning heet ook wel chape. Naast het vormen van de ondergrond heeft chape meer functies. Laat bijvoorbeeld isolatiechape aanbrengen en bespaar ieder jaar op je energierekening. Wil je vloerverwarming in je woning? Ook dan zijn chapewerken nodig. Chapewerken kosten gemiddeld tussen de €12,- en €25,- per m².
 • Laminaat leggen. Laminaat is een van de meest gekozen vloersoorten. Dat is ook niet voor niets, want laminaat vergt weinig onderhoud en is in alle denkbare kleuren en motieven te krijgen. Met laminaat krijg je een vloer met een houtlook, die vochtbestendiger is dan een echte houten vloer. Voor en laminaatvloer moet je rekening houden met een prijs van gemiddeld €14-,- tot €45,- per m².
 • Parket leggen. De authentieke en warme uitstraling maken van parket een gewilde vloersoort. Parketvloer zijn niet goedkoop, maar hebben wel een erg lange levensduur. Daarnaast isoleert hout goed, waardoor de vloer altijd warm aanvoelt. Een parketvloer kost ongeveer €30,- tot €120,- per m².
 • Tegelwerken. Een tegelvloer is een zeer geschikte anti-allergische vloer omdat alle vuil gemakkelijk te verwijderen is. Daarnaast maken grote vloertegels elke ruimte groter lijken. Je hebt een ruime keuze uit verschillende kleuren formaten, zodat je altijd de perfecte tegelvloer voor je huis vindt. Tegels kosten gemiddeld €15,- tot €80,- per m².
 • Gietvloeren. De gietvloer wordt steeds populairder. Hij geeft je woning een strakke en moderne uitstraling. Omdat gietvloeren naadloos zijn, zijn ze zelfs geschikt voor in de badkamer. Daarnaast zijn ze ook erg hygiënisch, omdat er geen voegen zijn. Wel is het belangrijk dat de ondergrond helemaal egaal is, omdat een gietvloer heel dun is. Een gietvloer kost gemiddeld €10,- tot €50,- per m².
 • Terras vloeren. Vloerders leggen niet alleen vloeren binnen in huis, maar ook buiten voor het terras. Sommige gietvloeren zijn zelfs geschikt voor buiten. Toch kiest men in de meeste gevallen voor terrastegels. Kies gebakken klinkers voor een klassieke uitstraling of grote tegels voor een moderne look. Terrastegels hebben een gemiddelde prijs van €30,- tot €65,- per m².

Benieuwd naar de exacte kosten van de vloerwerken in Vorst (Brussel)?

De offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend!
Gratis offertes vergelijken!


Materiaalkosten bij vloerwerken

Naast arbeidskosten moet je met de kosten van vloerwerken in Vorst (Brussel) ook rekening houden met materiaalkosten. Een vloerlegger berekent deze kosten per vierkante meter. De prijzen verschillen per type vloer.

Natuursteen tegels kosten bijvoorbeeld gemiddeld €40,- tot €80,- per m². Keramische tegels zijn goedkoper met een gemiddelde prijs tussen de €15,- en €60,- per m².

Voor een moderne gietvloer moet je rekening houden met kosten van ongeveer €25,- tot €100,- per m². Wil je liever een onderhoudsarme pvc-vloer? Die heeft een gemiddelde prijs van €10,- tot €50,- per m².

In de volgende prijstabel vind je meer prijsvoorbeelden van vloeren. Wil je liever exacte prijzen weten? Ontvangt gratis offertes! Je zit nergens aan vast.

Kostprijs vloer per type 2024

Type vloer Gemiddelde prijs (exclusief plaatsing)*
Vloerisolatie (bij platen) €5,- tot €20,-
Chapewerken €12,- tot €25,-
Keramische tegels €15,- tot €60,-
Natuursteen tegels €40,- tot €80,-
Cementtegels €65,-
PVC vloer €10,- tot €50,-
Gietvloer €25,- tot €100,-
Laminaat €14,- tot €45,-
Parket €30,- tot €120,-
Terrastegels €15,- tot €65,-

* Let op: dit zijn de gemiddelde kosten voor vloerwerken, die sterk per vloerder verschillen. Benieuwd naar de exacte totaalprijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

vloerders gezocht

Tips om te besparen op de kosten

Een nieuwe vloer is vaak een behoorlijke investering. Je wilt de kosten van vloerwerken daarom natuurlijk zo laag mogelijk houden. Dan houd je misschien geld over om leuke accessoires te kopen bij je nieuwe vloer. Daarom krijg je hier een aantal handige bespaartips. Doe er je voordeel mee!

Hoe besparen op de kosten van vloer- en tegelwerken?

 • Doe kleine werken zelf. Daarbij kan je denken aan het opruimen nadien of het leegmaken en vrijmaken van de vloer vooraf aan de vloerwerken.
 • Kies altijd een vloerder uit Vorst (Brussel) of omgeving. Daarmee houd je de voorrijkosten namelijk zo laag mogelijk.
 • Laat direct ook vloerisolatie aanbrengen. Dat is wel een investering, maar je bespaart daarna jaarlijks op je energierekening!
 • Omdat vloerders allemaal verschillende tarieven hanteren, vergelijk je best eerst tarieven voordat je een vakman inschakelt. Goedkope vloerders gezocht? Via onze offerteservice vergelijk je gratis en zonder verplichtingen de prijzen van vloerders.

Gratis - Vrijblijvend

Vloerders vergelijken, waarop letten?

Wanneer je via onze offerteservice prijsopgaven ontvangt, kijk je natuurlijk als eerste naar de prijs. Maar er zijn veel meer zaken om op te letten wanneer je offertes vergelijkt. Zo kies je altijd de beste vloerder uit Vorst (Brussel)!

Hieronder vind je meer uitleg over de 7 punten waarop je offertes best vergelijkt.

tegelzetter

1. Vloerder ervaren en bekwaam?

Het uurtarief van een vloerder is afhankelijk van de mate ervaring. Een ervaren specialist kost wel meer, maar je bent dan ook meer van kwaliteitswerk verzekerd. Om zeker te weten dat je een goede vakman te pakken hebt, vraag je best naar referenties. Wanneer je goede ervaringen leest van oud-klanten, schakel je die vakman met een gerust hart in.

2. Met welke materialen en merken wordt er gewerkt?

Het tweede punt waar je naar kijkt bij het offertes vergelijken is de materialen die de vloerwerker gebruikt voor jouw vloer. Een merkvloer is waarschijnlijk duurder, maar de kwaliteit is vaak hoger en de vloeren gaan meestal langer mee. Kijk daarnaast ook of de materiaalkosten in de offerte genoemd staan. Dat geldt niet alleen voor de vloer zelf, maar ook voor de lijm en het voegsel dat nodig is.

3. Specialisme van vloerder?

Als je een speciale vloer wilt, is het verstandig om op zoek te gaan naar een gespecialiseerde vloerder uit Vorst (Brussel). Er zijn bijvoorbeeld vloerexperts gespecialiseerd in gietvloeren, in houten parketvloeren of juist het perfect leggen van een tegelvloer.

4. Vloerder op zelfstandige basis, bijberoep of onderdeel van firma?

Vloerders voeren op verschillende manieren hun vak uit, bijvoorbeeld als zelfstandige, als medewerker van een firma of als bijberoep. Dat heeft ook invloed op jouw keuze. Een zelfstandige vakman of een specialist die vloerwerken als bijberoep uitoefent is vaak goedkoper dan een specialist van een firma. Bij een firma is er echter vaak eerder tijd voor jouw klus.


Goedkope, maar vakkundige vloerder gezocht?

Vergelijk offertes en ga voor de vloerder met de beste prijs!
Gratis offertes vergelijken!


5. Zijn de prijzen duidelijk?

Je kijkt waarschijnlijk als eerste naar de prijs van de vloerwerken offertes. Toch is het wel belangrijk om te kijken of de totaalprijzen zomaar te vergelijken zijn. Kijk daarnaast ook of de opbouw van de kosten jou helemaal duidelijk is. Zijn alle materiaalkosten inbegrepen in de totaalprijs? Wordt er gerekend met een uurtarief of juist met een prijs per vierkante meter?

6. Wat zijn de garantievoorwaarden?

Hoewel je met een vloerder altijd van vakmanschap verzekerd bent, is het natuurlijk altijd mogelijk dat er iets fout gaat. Dat kan tijdens het vloer leggen gebeuren, maar ook daarna. In dat geval is het fijn als je garantie hebt. Vloerders geven vaak garantie op het leggen van de vloer en de gebruikte materialen. Controleer alle offertes op de garantievoorwaarden en kijk ook hoe lang je garantie hebt.

7. Vloerder uit regio Vorst (Brussel)?

Hoewel de voorrijkosten in de eerste instantie misschien niet zo hoog lijken, kunnen deze toch aardig oplopen als de specialist niet bij je in de buurt woont. Daarom schakel je best een vloerder uit Vorst (Brussel) of omgeving in. Hoe vind je die gemakkelijk? Via onze offerteservice!

vloerders

Veelgestelde vragen

Wil je vloerwerken uit laten voeren? Dan komt er veel op je af. Je vraagt je misschien af was een vloerder kost, welke vloeren er zijn en hoelang chapewerken moeten drogen. Daarom vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over vloerwerken.

Zit je vraag er niet tussen? Schroom niet en vraag een vloerder uit Vorst (Brussel) om advies!


Wat is een vloerder?

Een vloerder is een vakman die zich bezighoudt met het leggen en onderhouden van alle soorten vloeren, zoals tegelvloeren, parketvloeren, pvc-vloeren, gietvloeren en laminaatvloeren. Ook het leggen van een ondervloer doet een expert, evenals het geven van persoonlijk advies over de beste vloerkeuze.

Weet je niet welke vloer voor jouw woning de beste keuze is? Een vloerspecialist geeft graag deskundig en persoonlijk advies. Vraag gratis een offerte aan via het offerteformulier.

Wat doet een vloerder?

De werkzaamheden van een vloerder bestaan uit het leggen van vloeren en alles wat daarmee te maken heeft. Zo leggen vloerspecialist de juiste ondervloer en onderhouden ze je vloer ook. Ze hebben ervaring met alle soorten vloeren, zoals parketvloeren, gietvloeren, laminaatvloeren, tegelvloeren en pvc-vloeren.

Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden van een vloerder.

Wat kost een vloerder?

Een vloerder kost gemiddeld €20,- tot €50,- per uur. De precieze prijs per uur is afhankelijk van de mate van ervaring van de vakman en de vloer die je wilt laten leggen. Het leggen van laminaat is bijvoorbeeld eenvoudiger dan het leggen van tegels in een mozaïek. Naast deze arbeidskosten moet je ook rekening houden met materiaalkosten en voorrijkosten.

Wil je meer weten over de prijzen? Kijk dan op de pagina voor een overzichtelijk tabel.

Hoeveel kost een vloerder per m²?

Een vloerder kost gemiddeld €15,- tot €40,- per m². De exacte prijs is vooral afhankelijk van de vloer die je laat leggen. Een laminaatvloer leggen gaat bijvoorbeeld heel snel, waardoor de prijs lager is. Parket leggen of tegelzetten is meer werk en daarom duurder.

 • Chapewerken: €12,- tot €25,- per m²
 • Tegelvloer: €15,- tot €80,- per m²
 • Parket: €30,- tot €120,- per m²
 • Gietvloer: €25,- tot €100,- per m²
 • PVC-vloer: €10,- tot €50,- per m²
 • Laminaat: €14,- tot €45,- per m²
 • Terrastegels: €15,- tot €65,- per m²

Welke vloeren zijn er?

Bij het leggen van een vloer heb je keuze uit veel verschillende vloersoorten. De beste keuze is afhankelijk van je wensen en je situatie. Wat zijn de meest gekozen vloersoorten?

 • Ondervloer of chape
 • Gietvloer
 • Parketvloer
 • Pvc-vloer
 • Tegelvloer
 • Laminaatvloer
 • Terrastegels

Ga naar de pagina om meer te leren over de verschillende soorten vloeren.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Onderstaande vloeren zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming:

 • Natuurstenen en keramische tegelvloeren
 • Pvc-, vinyl- en linoleumvloeren
 • Gietvloeren

Let op: Laminaat- en parketvloeren zijn niet zomaar geschikt voor vloerverwarming, omdat deze vloeren in- en uitzetten met temperatuurschommelingen. Door voor de beste houtkeuze te gaan en een juiste ondergrond, is vloerverwarming wel mogelijk.


Waarom vloerwerken in Vorst (Brussel) uitbesteden?

 • Je hoeft zelf niets toen, dus je bespaart jezelf veel tijd en moeite.
 • Een vloerspecialist levert altijd vakmanschap. Je krijgt de mooiste vloer als je kiest voor een specialist.
 • Een vloerspecialist geeft je ook persoonlijk en deskundig advies over de mogelijkheden.
 • Met een vakman krijg je garantie.

vloer leggen

Besparen? Gratis vloerwerken offertes vergelijken!

Schakel een vakman in om je nieuwe vloer te leggen. De vloer wordt altijd op de juiste manier geplaatst, zodat je er zo lang mogelijk van geniet. Met onze offerteservice vind je gemakkelijk een goede vloerder uit de buurt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken krijg je niet alleen inzicht in de prijzen in jouw regio, je kiest ook eenvoudig de vloerder met het beste aanbod. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Gratis offertes vergelijken!