Vind de beste vloerwerken expert in Roosdaal

Kom gemakkelijk en snel in contact met vloerwerken experts uit Roosdaal en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Vloerwerken experts Roosdaal

Top 11 vloerwerken experts in Roosdaal

Compleet overzicht van alle vloerwerken experts in Roosdaal en omgeving

Nu gratis vergelijken! "Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!"

Vloerder Roosdaal gezocht?

In Roosdaal zijn 11 vloerwerken experts beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle vloerders uit Roosdaal en omgeving. Iedere vakman in vloerwerken heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Op Vloerwerkengids.be vind je altijd een geschikte vakman voor jouw vloerwerken. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk gratis vloerders uit deze gids.

Over Roosdaal

Roosdaal is een plaats in de provincie Vlaams-Brabant en telt in totaal 11629 inwoners, verdeeld over 4677 huishoudens. Per 4677 huishoudens is er 1 vloerder beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 11 vloerwerken experts in Roosdaal en omgeving

Vergelijk vloerders en bespaar op de kosten!

vloerwerken

Vind snel een geschikte vloerder in Roosdaal

Geef je woning een geheel nieuw uiterlijk met een strakke tegelvloer, laminaat of luxueus parket. Op deze pagina lees je alles over vloerwerken in Roosdaal. Je leest wat een vloerder voor je doet, welke vloersoorten er zijn en je vind handige prijsinformatie. Ben je op zoek naar een betaalbare vloerenlegger?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal offertes van vloerleggers uit je regio. Door deze te vergelijken, kies je gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!


Vloerder gezocht?

Vind eenvoudig en snel een vloerder! Er is altijd een ervaren specialist bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken!

Vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier.

Bespaar tot 40%

Vergelijk de gratis offertes. U bespaart op de kosten door te vergelijken en betaal zo niet te veel!


vloerder

Wat doet een vloerder?

De werkzaamheden van vloerders bestaat uit veel meer dan enkel vloeren leggen. Ook voor persoonlijk advies of het onderhouden van vloeren ben je bij een vloerspecialist aan het juiste adres.

Wat zijn de taken van een vloerder uit Roosdaal?

1. Advisering
Een vloerspecialist heeft ervaring met alle soorten vloeren. Voor deskundig en betrouwbaar advies vraag je dus best om een vakman. Wil je een vloer met vloerverwarming? Dan is niet elke houtsoort geschikt om als parketvloer te leggen. De beste keuze voor jouw vloer is afhankelijk van je situatie en je wensen.

2. Voorbereiden ondergrond
Een egale en effen ondergrond is noodzakelijk om vloer goed te leggen. Een vloerlegger begint daarom altijd met het bekijken van de ondervloer. Zo nodig maakt hij deze eerst egaal. Wil je je vloer extra isoleren? Dan is het mogelijk om een isolatielaag aan te laten brengen.

3. Vloer leggen
Het leggen van vloeren is uiteraard een van de taken van vloerders. Zij hebben ervaring met alle soorten vloeren, zoals parket, laminaat of vloertegels. Je begrijpt dat je met een specialist altijd vak vakwerk verzekerd bent.

4. Afwerken van de vloerwerken
De afwerking van een vloer is de finishing touch. Hierbij moet denken aan plinten of overgangsprofielen. Met een juiste afwerking ziet je vloer er prachtig uit en geniet je er ook lange tijd van.


Interesse in vloerwerken?

Vind snel en gemakkelijk een betaalbare vloerder uit Roosdaal!
Gratis offertes vergelijken!


Wat kost een vloerder?

De prijs van een vloerder is afhankelijk van de werkzaamheden. Tegels laten leggen door een tegelzetter kost ongeveer €30,- en €50,- per m², afhankelijk van je keuze voor het legpatroon. Naast deze arbeidskosten moet je ook rekening houden met materiaalkosten. Deze liggen tussen de €32,- en €85,- per m². De totaalprijs voor tegels komt daarmee gemiddeld op €65,- en €130,-.

Het leggen van parket kost ongeveer €20,- tot €50,- en laminaat laat je leggen voor gemiddeld €15,- tot €30,-.

In de volgende prijstabel vind je meer prijsvoorbeelden. Exacte prijzen van vloerders gezocht? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Vloerder prijs per uur

De meeste vloerders rekenen voor hun arbeidskosten soms een uurtarief. Een vloerder uit Roosdaal kost gemiddeld €20,- tot €50,- per uur. Omdat de prijzen erg uiteenlopen vergelijk je best eerst offertes voordat je een vakman inschakelt. Kijk wel goed naar de prijzen van de specialisten: wordt er gewerkt met een prijs per m², een prijs per uur of een vaste totaalprijs.

Vloerder prijs per m² 2024

Vloerwerken Gemiddelde prijs per m²*
Arbeid
Tegels leggen (standaard tegels) €30,- tot €40,-
Tegels leggen (hogere moeilijkheidsgraaf, zoals mozaïek) €45,- tot €50,-
Parket leggen €20,- tot €50,-
Laminaat leggen €15,- tot €30,-
Materiaal
Gemiddelde kostprijs voor tegels €15,- tot €60,-
Materiaalkosten (lijm, voegsel, verplaatsing, etc) €18,- tot €25,-
Totaalprijs bij tegels €65,- tot €130,- per m²

* Let op: dit zijn de gemiddelde kosten voor vloerwerken, die sterk per vloerder verschillen. Benieuwd naar de exacte totaalprijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

vloerenlegger

Om welke vloerwerken in Roosdaal gaat het?

Vloerders voeren verschillende vloer- en tegelwerken uit. Hieronder vind je een handig overzicht van alle chape en vloerwerken waarvoor je een vloerspecialist inschakelt.

 • Chapewerken. Chape is de laag van cement waarop de vloerbedekking komt, oftewel de ondergrond. Maar chape heeft meer functies. Met isolatiechape bespaar je bijvoorbeeld op je energierekening. Vloerverwarming wordt ook in de chape aangelegd. De prijs van chapewerken ligt tussen de €12,- en €25,- per m².
 • Laminaat leggen. Laminaat is een zeer populaire vloerbedekking. Het is een budgetvriendelijke vloersoort en verkrijgbaar in vele kleuren en motieven. Meestal kiezen mensen voor een houtmotief. Laminaat is vochtbestendiger dan houten vloeren en gemakkelijk te onderhouden. Wel zijn beschadigingen lastig te repareren. Een laminaatvloer kost ongeveer €14-,- tot €45,- per m².
 • Parket leggen. Houten parketvloeren zijn vanwege de natuurlijk en authentieke uitstraling erg populair. Een houten vloer heeft een erg lange levensduur. Daarnaast voelt een houten vloer ook altijd prettig warm aan. Parket heeft een gemiddelde prijs van €30,- tot €120,- per m².
 • Tegelwerken. Tegelvloeren zijn populair vanwege hun strakke uitstraling en onderhoudsarme karakter. Tegels maken een ruimte groter, zeker wanneer je kiest voor grote vloertegels. Je hebt een zeer ruime keuze uit kleuren en motieven. Wel voelt een tegelvloer kouder aan dan bijvoorbeeld een houten vloer. Tegels kosten gemiddeld €15,- tot €80,- per m², exclusief de kosten van een tegelzetter uit Roosdaal.
 • Gietvloeren. Een nieuwere soort vloer is de gietvloer. Deze naadloze vloeren geven je woning een moderne look. Door het naadloze karakter zijn gietvloeren hygiënisch, er kan immers geen in voegen belanden. Vaak kunnen deze vloeren over je huidige vloerbedekking geplaatst worden. Sommige gietvloersoorten zijn zelf geschikt voor in de badkamer. Een gietvloer kost gemiddeld €10,- tot €50,- per m².
 • Terras vloeren. Niet alleen binnen in huis, maar ook in de tuin is een vloer belangrijk. In de tuin gaat het uiteraard om terrastegels of een gietvloer. Een kunsthars gebonden gietvloer kan namelijk ook buiten gelegd worden. Met terrastegels behaal je ook een prachtig resultaat. Ga voor grote tegels voor een moderne uitstraling, of voor gebakken klinkers voor een klassieke uitstraling. Terrastegels hebben een gemiddelde prijs tussen de €30,- en €65,- per m².

Benieuwd naar de exacte kosten van de vloerwerken in Roosdaal?

Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!
Gratis offertes vergelijken!


Materiaalkosten bij vloerwerken

De kosten van vloerwerken in Roosdaal zijn afhankelijk van de prijs per m² van de vakman en van de materiaalkosten. De soort vloer die je wilt laten leggen is uiteraard van grote invloed op de materiaalkosten.

In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van prijzen van verschillende vloersoorten. Wil je een tegelvloer laten letten? Keramische tegels zijn de budgetvriendelijke keuze, met prijzen tussen de €15,- tot €60,-. Natuursteen tegels zijn met prijzen tussen de €40,- en €80,- duurder, maar hebben ook een luxere uitstraling.

Een moderne pvc-vloer kost gemiddeld €10,- tot €50,- per m². Wil je liever een strakke gietvloer? Dan moet je rekening houden met gemiddelde kosten tussen de €25,- tot €100,-.

Kostprijs vloer per type 2024

Type vloer Gemiddelde prijs (exclusief plaatsing)*
Vloerisolatie (bij platen) €5,- tot €20,-
Chapewerken €12,- tot €25,-
Keramische tegels €15,- tot €60,-
Natuursteen tegels €40,- tot €80,-
Cementtegels €65,-
PVC vloer €10,- tot €50,-
Gietvloer €25,- tot €100,-
Laminaat €14,- tot €45,-
Parket €30,- tot €120,-
Terrastegels €15,- tot €65,-

* Let op: dit zijn de gemiddelde kosten voor vloerwerken, die sterk per vloerder verschillen. Benieuwd naar de exacte totaalprijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

vloerders gezocht

Tips om te besparen op de kosten

Ondanks dat een nieuwe vloer een grote investering is, wil je de kosten natuurlijk zo laag mogelijk houden. Zo houd je misschien geld over om de inrichting van je woning ook direct aan te pakken. Doe daarom je voordeel met de volgende bespaartips.

Hoe besparen op de kosten van vloer- en tegelwerken uit Roosdaal?

 • Kies een vloerder uit Roosdaal om je vloer te leggen. Met een vakman uit de buurt bespaar je op de voorrijkosten.
 • Doe kleine klussen zelf, zoals het leegmaken van de ruimte of het opruimen achteraf.
 • Investeer direct in vloerisolatie. Daarmee bespaar je ieder jaar op je energierekening.
 • Vloerders hanteren allemaal eigen uurtarieven. Daarom is het altijd verstandig om eerst prijzen te vergelijken. Via onze offerteservice doe je dat gratis en zonder verplichtingen! Hieronder lees je hoe je best offertes vergelijkt.

Gratis - Vrijblijvend

Vloerders vergelijken, waarop letten?

Wanneer je gebruikmaakt van onze offerteservice, ontvang je snel enkele gratis offertes. Door deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod kies je altijd de beste vloerder uit Roosdaal. Maar waar let je precies op met vergelijken? Natuurlijk kijk je eerst naar de prijs, maar er zijn nog zeven zaken om op te letten.

tegelzetter

1. Vloerder ervaren en bekwaam?

Een vloerspecialist met veel ervaring is misschien wel duurder, maar vaak ook bekwamer dan een beginner. De mate van ervaring zie je in de meeste gevallen terug in het uurtarief. Daarnaast is het ook verstandig om referenties te vragen. Met een positieve ervaring van oud-klanten schakel jij je vakman met een gerust hart in.

2. Met welke materialen en merken wordt er gewerkt?

Een tweede punt bij het vergelijken van offertes goed op te letten is met welke materialen er gewerkt wordt. Een merkvloer is bijvoorbeeld duurder, maar dan weet je ook zeker dat je een kwaliteitsvloer hebt. Kijk daarnaast ook of alle materiaalkosten op de offerte genoemd staan. Naast de vloer zelf, is er bijvoorbeeld ook lijm en voegsel nodig om de vloer te leggen.

3. Specialisme van vloerder?

Sommige vloerders zijn gespecialiseerd in het leggen van bepaalde vloeren. Zo zijn er specialisten in gietvloeren, in houten parketvloeren of in het strak leggen van tegels. Je begrijpt dat je met een specialist altijd verzekerd van vakwerk bent. Geef daarom in je offerteaanvraag duidelijk aan welke vloer je wilt laten leggen. Overigens is het niet zo dat je geen vakwerk krijgt wanneer je geen specialist inschakelt.

4. Vloerder op zelfstandige basis, bijberoep of onderdeel van firma?

Vloerders voeren op verschillende manieren hun vak uit. Zo kan een vloerspecialist zelfstandig werken, onderdeel uitmaken van een firma of deze werken als bijberoep uitvoeren. Bij een firma zijn vaak meerdere vakmensen werkzaam, waardoor je snel geholpen wordt. Bij een zelfstandige vloerder liggen de prijzen meestal wat lager. Het is afhankelijk van je wensen wat voor vloerenlegger uit Roosdaal voor jou de beste keuze is.


Goedkope, maar vakkundige vloerder gezocht?

Vergelijk gratis offertes en ga voor de beste deal!
Gratis offertes vergelijken!


5. Zijn de prijzen duidelijk?

Wanneer je de offertes ontvangt is de prijs waarschijnlijk het eerste waar je naar kijkt. Het is wel belangrijk om eerst te kijken of de prijzen zomaar te vergelijken zijn. Kijk daarnaast ook naar de opbouw van de totaalprijzen. Is er bijvoorbeeld een uurtarief gehanteerd, of juist een prijs per vierkante meter? Zijn alle materiaalkosten en de btw inbegrepen? Om vervelende verrassingen te voorkomen spreek je best een vaste prijs of een prijs per m² af. Dan weet je van tevoren precies wat je moet betalen.

6. Wat zijn de garantievoorwaarden?

Hoewel je bij een professionele vloerder van vakwerk verzekerd bent, kan er natuurlijk altijd wat misgaan. Dan is het fijn als je garantie op je nieuwe vloer krijgt. Controleer de offertes daarom ook altijd op de garantievoorwaarden. Kijk hoelang de garantie geldig is en waarop je garantie krijgt: op de vloer of ook op het leggen?

7. Vloerder uit regio Roosdaal?

Eén van de kostenposten van een vloerspecialist is de voorrijkosten. Hoewel dit per kilometer misschien een klein bedrag lijkt, kunnen de kosten behoorlijk oplopen wanneer je niet een vakman uit de buurt inschakelt. Via onze offerteservice krijg je altijd offertes van vloerders uit de buurt. Kijk toch altijd naar de voorrijkosten om de offertes goed met elkaar te vergelijken.

vloerders

Veelgestelde vragen

Wanneer je een nieuwe vloer laat leggen, komen er veel zaken op je af. Wat is de mooiste vloer voor jouw woning, hoe vind je een goede vakman en wat kost een nieuwe vloer zijn voorbeelden van vragen die je waarschijnlijk hebt. Om het je gemakkelijk te maken vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over vloerwerken.

Staat je vraag er niet tussen? Vraag dan een vloerder uit Roosdaal om deskundig advies!


Wat is een vloerder?

Een vloerder is een specialist in het leggen en onderhouden van alle soorten vloeren. Ze hebben ervaring met alle vloersoorten, zoals tegelvloeren, parketvloeren, pvc-vloeren, laminaatvloeren en gietvloeren. Ook het leggen van een ondervloer hoort bij de taken van een vloerder.

Weet je niet welke vloer voor jouw woning de beste keuze is? Een vloerspecialist geeft graag deskundig en persoonlijk advies. Vraag gratis een offerte aan via het offerteformulier.

Wat doet een vloerder?

Vloerspecialisten houden zich bezig met het leggen en onderhouden van alle soorten vloeren. Of je nu een pvc-vloer, laminaatvloer, tegelvloer of parketvloer wilt, vloerderspecialisten hebben ervaring met alle vloersoorten. Daarnaast leggen vloerders de juiste ondervloer, leggen ze vloerverwarming aan en geven ze je advies over de beste vloerkeuze.

Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden van een vloerder.

Wat kost een vloerder?

Een vloerexpert kost gemiddeld €20,- tot €50,- per uur. Het exacte uurtarief is afhankelijk van de mate van ervaring van de vakman en de vloer die je wilt laten leggen. Een ingewikkelde mozaïekvloer laten leggen is bijvoorbeeld duurder dan een standaard laminaatvloer. Naast de arbeidskosten moet je altijd rekening houden met materiaalkosten en voorrijkosten.

Wil je meer weten over de prijzen? Kijk dan op de pagina voor een overzichtelijk tabel.

Hoeveel kost een vloerder per m²?

Een vloerder kost ongeveer €15,- tot €40,- per m². Het exacte tarief is voornamelijk afhankelijk van de vloer die je laat leggen. Laminaat leggen gaat bijvoorbeeld heel snel, waardoor de prijs per m² lager ligt dan die van parket leggen of tegelzetten.

 • Tegelvloer: €15,- tot €80,- per m²
 • Pvc-vloer: €10,- tot €50,- per m²
 • Gietvloer: €25,- tot €100,- per m²
 • Laminaat: €14,- tot €45,- per m²
 • Parket: €30,- tot €120,- per m²
 • Terrastegels: €15,- tot €65,- per m²
 • Chapewerken: €12,- tot €25,- per m²
 • Welke vloeren zijn er?

  Je hebt bij het laten leggen van een nieuwe vloer ruimte keuze uit verschillende vloersoorten. De beste keuze is afhankelijk van je situatie en je wensen. De meest gekozen vloersoorten op een rij:

  • Ondervloer of chape
  • Tegelvloer
  • Parketvloer
  • Laminaatvloer
  • Pvc-vloer
  • Gietvloer
  • Terrastegels

  Ga naar de pagina om meer te leren over de verschillende soorten vloeren.

  Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

  Deze vloeren zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming:

  • Natuurstenen en keramische tegelvloeren
  • Pvc-, vinyl- en linoleumvloeren
  • Gietvloeren

  Let op: Houten vloeren zijn niet altijd geschikt, omdat hout onder invloed van temperatuur uit- of inzet. Daarnaast isoleert hout goed, waardoor het de warmte van de vloerverwarming niet goed doorgeeft. Dit geldt ook voor laminaatvloeren.


  Waarom vloerwerken in Roosdaal uitbesteden?

  • Je bespaart jezelf veel tijd en werk. Het is niet nodig om vrije dagen op te leveren en je hebt geen last van spierpijn achteraf.
  • Een vloer leggen is vakmanschap. Een vakman levert altijd een strakke vloer af.
  • Met een vloerlegger krijg je garantie.
  • Een vakman geeft je ook deskundig advies over de mogelijkheden.

  vloer leggen

  Besparen? Gratis vloerwerken offertes vergelijken!

  Met een ervaren vloerder ben je altijd verzekerd van de mooiste vloerwerken in Roosdaal. Of je nu een parketvloer wilt of juist een strakke gietvloer, een specialist zorgt altijd voor de juiste plaatsing zodat je lang van je nieuwe vloer geniet. Op zoek naar goedkope vloerders?

  Start nu je gratis offerteaanvraag!

  Door offertes te vergelijken kies je altijd de beste vloerspecialist uit de buurt. Bovendien weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

  Gratis offertes vergelijken!